malá konzerva hrášku (ve slaném nálevu),3 až 4 stroužky česneku, masox,lžíce červené papriky, 3 lžíce oleje, maggi,sůl, pepř, vegeta, na špičku nože glutasol,zelená petrželka a celerová nať
na kapání: vejce, 2 lžíce vody, 5 až 6 dkg hrubé mouky
Do 3 litrů vody dáme vařit sterilovaný hrášek i s nálevem, přidáme masox. Utřeme česnek a dáme ho krátce osmažit na oleji dozlatova. Pánev dáme z plotny a na osmažený česnek nasypeme lžíci červené sladké papriky, zamícháme a hned dáme vše do polévky (paprika se již nesmí smažit, aby nezhořkla, na omastku se nechá jenom překulit, pro zlepšení barvy). Kapání: vejce a vodu rozšleháme v hrníčku, přidáme tolik hrubé mouky, aby vzniklo slabě zahoustlé těstíčko, které pomalu přes vidličku odkapáváme do vroucí polévky. Dochutíme kořením (maggi, pepř, sůl, na špičku nože glutasol, petrželová a celerová nať). „Raketovka" proto, že za 20 minut od bodu varu je hotová.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat