malá sklenička zavařených zelených fazolkových lusků ve slaném nálevu (0,33 I), kostka masoxu, zakysaná smetana, 2 polévkové lžíce hladké mouky,2 špetky tymiánu
Skleničku zavařených lusků vlijeme do hrnce s 1 1/2 I vody. Přidáme kostku masoxu a uvedeme do varu. Když začne celý obsah vřít, přidáme tymián a mouku rozšlehanou ve vodě nebo mléce (tzv.záklechtka). Když je mouka povařená a polévka zahuštěná, odstavíme ji z plotny a lehce vmícháme zakysanou smetanu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat