250 g čočky, 250 g kyselého zelí, 2 až 3 lžíce hladké mouky, sůl, smetana nebo neslazené kondenzované mléko
Do jednoho hrnce dáme vařit čočku, do druhého hrnce zelí. Vše uvaříme, až je téměř měkké. Pak čočku i zelí dáme do jednoho hrnce a přidáme záklechtku z hladké mouky (do studené vody rozmícháme hladkou mouku a do vroucí polévky nalijeme přes cedník). Poté polévku osolíme a necháme povařit. Nakonec do hotové polévky přidáme 1 smetanu nebo neslazené kondenzované mléko. Promícháme a můžeme jíst.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat