Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. června 2012
Kyselica z Moravy
Do jednoho hrnce dáme vařit kyselé zelí,které si na zimu sami nakládáme. Vaříme přibližně 1 hodinu. Do druhého hrnce dáme vařit brambory asi 20 minut ve vodě se solí a kmínem. Nikdy nevaříme zelí spolu s bramborami, protože by se brambory neuvařily. Dále vezmeme 1/4 I zakysané smetany nebo šlehačky, do které přimícháme 2 až 3 velké lžíce hladké mouky a rozkvedláme. Potom ji nalijeme do již uvařených brambor, necháme přejít varem a nakonec přidáme uvařené zelí s trochou zelné vody. Místo zelí je možno přidat žampiony nebo klobásu, nakrájenou na kolečka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat