1,5 I vody, lžíce rýže, střední mrkev,střední petržel, menší celer, 2 menší brambory, 20 dkg uzené krkovice, 0,251 šlehačky, polévková lžíce hladké mouky, 4 celá vejce, polévková lžíce octa nebo citronové šťávy, lžička vegety,sůl podle chuti, zelená petržel
Do 1 1/2 1 vařící vody dáme na kostičky nakrájenou a očištěnou zeleninu, brambory,uzené maso a lžíci rýže. Vaříme asi 20 minut. Šlehačku vylejeme do hrníčku a zakvedláme v ní 1 lžičku mouky. Vylejeme do vařící polévky a stále jemně mícháme. Když se polévka vaří, vklepneme do ní po jednom celá vejce. Zase necháme zavařit a opatrně mícháme, aby se nám žloutky neprotrhly. Vaříme na mírném ohni za občasného zamíchání asi 15 minut. Ochutíme1 lžičkou vegety, 1 polévkovou lžící octa a zelenou petrželkou, solíme dle chuti. Uvařená vejce rozdělíme stejným dílem na talíře. Polévku podáváme samotnou,nebo jako hlavní chod s černým chlebem nebo pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat