květák, asi 400 g jakéhokoli umletého vařeného nebo pečeného masa, 100 g strouhanky, 3 vejce, 250 ml mléka, špetka muškátového oříšku, hrst petrželky, lžíce másla, máslo na vymazání mísy, sůl, bílý pepř
Omytý květák rozdělíme na růžičky, které uvaříme v mírně osolené vodě dopoloměkka a necháme okapat. Na másle osmahneme dozlatova strouhanku. Vmícháme nasekanou petrželku, asi 3 lžíce mléka, 1 rozšlehané vejce a mleté maso. Vše mírně osolíme, opepříme,ochutíme muškátovým oříškem a dobře promícháme. Hlubokou mísu remosky vymažeme máslem, na dno poklademe poloviční množství květáku, na něj rozprostřeme masovou směs a opět dáme další vrstvu květku. Zakapeme mlékem rozmíchaným s vejci a pečeme asi 25-30 minut, dokud vejce neztuhnou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
24. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat