250 dkg bílých fazolí (předem namočených), 21 vývaru (stačí voda a masox), sůl podle chuti
Vše vaříme, až fazole změknou. Poté přidáme vegetu a na kostičky nakrájený středně velký celer; znovu povaříme. Nakonec přidáme 2 dl kečupu, worcester,mletý pepř, popřípadě sůl, a zjemníme asi 2 dl smetany. Necháme ještě přejít varem a podáváme. Na dno talíře nastrouháme tvrdý sýr, zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme zelenou celerovou natí nebo na kolečka nakrájeným pórkem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat