40 dkg bílé fazole, 2 I vody, polévková zelenina, 25 dkg uzené slaniny, rajský protlak, lžička majoránky, chilli, lžíce sladké papriky, 0,5 lžíce kyselé smetany
Fazole namočit přes noc, zeleninu nakrájet nadrobno, cibuli a brambory na kostičky,slaninu na nudličky - tu rozpustíme a přidáme zeleninu, cibuli a brambory a necháme cca 5 minut za stálého míchání osmahnout. Přidáme fazole a část vody,zbytek vody rozmícháme s protlakem, solí a kořením a přilijeme. Vaříme v tlakovém hrnci 20 minut (jinak asi 1,5 hodiny). Klobásu nakrájíme a přidáme před dovařením (asi 10 minut). Smetana se přidává dle chuti do talíře.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat