700 g vařených brambor, 400 g jakéhokoli vařeného nebo pečeného masa, 4 natvrdo uvařená vejce, vejce, asi 100 ml mléka, balíček toastového plátkového sýra, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání mísy, sůl, pepř
Vařené oloupané brambory nakrájíme na tenčí kolečka a poloviční množství rozložíme na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky. Osolíme je a opepříme. Brambory pokryjeme nadrobno nakrájeným masem, plátky vařených vajec a pak opět dáme vrstvu brambor, osolíme je a poklademe plátky sýra. Asi 25 minut zapékáme. Když začne sýr zlátnout, zalijeme povrch vejcem rozšlehaným s mlékem a zapékáme ještě asi 10 minut. Obměna: Místo zbytků masa můžeme použít kolečka měkkého salámu, párků nebo jinou uzeninu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
24. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat