1 kg sterilovaných fazolových lusků s nálevem, 100 g margarínu, 120 g hladké mouky, 13/41 vody, 0,51 konzumního mléka,450 g brambor, 200 g vody na uvaření brambor, 20 g kopru, 40 g octa, sůl, kostka masoxu
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a nálevem z fazolových lusků, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 1 hodinu. Ke konci varu přidáme mléko a krátce povaříme. Do provařené polévky vložíme očištěné, opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, uvařené v mírně osolené vodě (rozvaření není žádoucí), fazolové lusky nakrájené na kratší kousky a krátce povaříme. Hotovou polévku dochutíme opláchnutým jemně nakrájeným koprem, octem a popřípadě přisolíme. Vznikne bílá až nažloutlá polévka, jemné vůně po fazolových luskách a kopru, typické fazolkové a mírně nakyslé chuti, hustší konzistence, s vložkou nakrájených fazolových lusků a brambor. Uvedené množství je na 10 porcí
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat