4 cibule, 4 dkg tuku, lžíce hladké mouky,4 vejce, 1 1/41 vývaru, polévkové koření,pepř, 2 rohlíky nebo 4 lžíce perliček,4 lžíce strouhaného sýra (10 až 15 dkg)
Cibule nakrájené na jemné kroužky osmažíme na tuku (másle) do růžová, zaprášíme moukou a zalijeme masovým nebo drůbežím vývarem (2 kostky). Polévku povaříme asi 1/4 hodiny. Dle chuti dosolíme,mírně opepříme a ke konci varu metlou vmícháme bílky ze 2 vajec, jejichž žloutky dáme vcelku přímo na jednotlivé talíře spolu s osmaženými plátky bílého pečiva (bageta, rohlík) a lžící strouhaného tvrdého sýra (parmazán).
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat