8 větších rajčat, 250 g předem uvařených těstovin (připravených s jakoukoli omáčkou), 50 g tvrdého strouhaného sýra, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Z omytých rajčat odkrojíme vršky, které můžeme využít například do zeleninového salátu. Lžičkou pak z rajčat vydlabeme dužinu,kterou nakrájíme a přimícháme k těstovinám. Rajčata uvnitř mírně osolíme a nepatrně opepříme. Potom je vrchovatě naplníme uvařenými těstovinami a dáme je do nízké remoskové mísy vymazané máslem, zakryjeme horkým víkem a pečeme asi 15 minut. Než rajčata vyjmeme z remosky, posypeme je sýrem, a když sýr začne trochu růžovět, vyjmeme je a ihned podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat