Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Pak je
prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Nivu a sýr samostatně
nastrouháme. Pekáč vymastíme. Maso a nivu rozdělíme na 2 části, brambory na 3. Pokud
nemáme zbytek masa, uvaříme si špalíčky (8 - 10ks) ve slané vodě a obereme je.
Šťávu si připravíme z osmahnuté cibulky, vývaru ze špalíčků a zahustíme tmavou
jíškou. Do pekáče uložíme vrstvu bramborových plátků. Rozložíme na ni část
kuřecího a zalijeme šťávou z kuřete. Posypeme polovinou nivy. Pak opět
poklademe plátky brambor. Tak pokračujeme do konce. Vše zalijeme smetanou a
důkladně posypeme strouhanou cihlou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 - 45 minut. Ihned
podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat