1 kg libové krkovičky, 150 g anglické slaniny, 2 velké cibule,
1 kg brambor, olej, lžička mleté papriky, sůl, pepř, drcený kmín, hrst mražené
zeleniny
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a z obou stran
posolíme a opepříme. 1 cibuli nakrájíme na kolečka. Dno tlakového hrnce
vyložíme tenkými plátky slaniny. Na ni rozložíme kolečka cibule a na ně
naskládáme plátky masa. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozpáleném
oleji, odstavíme a vmícháme papriku. Toto nalijeme do hrnce na maso a na povrch
naskládáme na čtvrtky nakrájené oloupané brambory. Osolíme, okmínujeme a můžeme
přisypat hrst zeleniny (není nutné). Podlijeme asi 1,5 - 2 dl vody a hrnec
uzavřeme. Postavíme na plotnu, zapneme a od chvíle, kdy hrnec začne syčet
dusíme 20 minut. Pak odstavíme a počkáme, až zchladne, aby šel hrnec otevřít.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat