400 g polohrubé mouky, vejce, sůl ,150-200
ml vody
náplň : 750
g hlávkového zelí, 100 g másla , velká cibule, sůl ,mletý pepř
Zelí očistíme, nakrouháme
nebo nakrájíme, posypeme solí a důkladně promačkáme. Necháme 10 minut stát a
potom slijeme vodu. Na polovině dávky másla zpěníme cibuli, přidáme vyždímané
zelí a dusíme do měkka. Opepříme, popřípadě dosolíme. Na vál prosejeme mouku,
přidáme vejce, vodu a sůl a vypracujeme nelepivé těsto, rozdělíme na 3 díly a z
každého vyválíme placku (3 mm). Vykrajujeme kolečka o průměru asi 8-10 cm.
Doprostřed dáme trochu vychladlé zelné náplně, přeložíme a okraje přitlačíme. Vaříme
ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch, nebo smažíme. Vařené přelijeme máslem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
7. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat