na
piškot : 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice,4 vejce,4 lžíce horké vody
krém : 500 ml mléka2 vanilkové pudinky,4 – 6 lžic cukru krupice, vanilkový cukr,měkký tvaroh,250 g Hery,
4 půlky broskví z kompotu,šlehačka Dr. Oetker v prášku, ztužovač šlehačky,150 ml studeného mléka, nastrouhaná čokoláda
krém : 500 ml mléka2 vanilkové pudinky,4 – 6 lžic cukru krupice, vanilkový cukr,měkký tvaroh,250 g Hery,
4 půlky broskví z kompotu,šlehačka Dr. Oetker v prášku, ztužovač šlehačky,150 ml studeného mléka, nastrouhaná čokoláda
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak
postupně zašleháme horkou vodu. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něj smícháme
žloutkovou pěnu a po částech mouku. Plech vyložíme papírem na pečení nebo
vymažeme tukem a vysypeme moukou. Piškot pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě
při 200.C
(těsto se nesmí lepit na špejli). Mezitím rozmícháme v části mléka oba
vanilkové pudinky a cukr krupici, zbytek mléka dáme vařit. Do vroucího mléka
vylijeme pudinkovou směs a za stálého míchání uvaříme. Hotový pudink necháme
vychladnout a pak do něj zašleháme Heru, vanilkový cukr a tvaroh. Broskve
nakrájíme na malé kousky a vmícháme do krému. Na vychladlý piškot naneseme
nejprve vrstvu krému, na ni šlehačku vyšlehanou se ztužovačem a nakonec jej
hustě posypeme čokoládou. Piškot dáme asi na půl hodiny do chladničky.
Žádné komentáře:
Okomentovat