Nejprve si připravíme těsto na koláč. Na vál
prosejeme mouku, přidáme vychlazené tuhé nasekané máslo a sůl. S vodou zaděláme
na tužší hladké těsto, které necháme v chladu alespoň 30 minut odležet. Mezitím
oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Zalijeme trochou vody a v hrnci
necháme provařit až do úplného odpaření vody. Potom cibuli osolíme, opepříme,
přidáme na špičku nože strouhaného muškátového oříšku a necháme vychladnout. Vychladlou
cibulku promícháme s máslem, nivou (na kostičky), smetanou, a rozšlehaným
vejcem. Na mírném ohni asi 5 minut zahříváme za stálého míchání. Těsto vyválíme
na oválný plát silný asi 4
milimetry . Plát přeneseme do koláčové formy a na
okrajích dobře přitiskneme. Těsto ve formě pokryjeme rovnoměrnou vrstvou
cibulové náplně. Nakonec koláč zasypeme sezamovým semínkem a v horké předehřáté
troubě pečeme asi 35 minut. Podáváme ještě horké.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
5. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat