plátky vepřové kotlety (nebo kuřecí řízky) podle počtu
strávníků, 1-2 hrnky rýže, dvojnásobný počet hrnků vody, 1-2 kostky masoxu, sáček (350 g) mražené zeleniny (např. směs hrášek, mrkev, kukuřice), sůl, mletý
pepř, olej, 2 velké cibule
Řízky z obou stran osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Rýži
propláchneme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Těsně před zrůžověním
k ní přidáme rýži a za stálého míchání společně chvíli smažíme. Pak cibulovou
rýži přesypeme do pekáče. Přidáme k ní zeleninu, osolíme a promícháme. Řízky
krátce prudce osmahneme z obou stran na pánvi s trochou oleje (jen do zatažení
masa) a naskládáme na rýži. Všechno zalijeme vodou, ve které jsme rozvařili
masox, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po půl hodině odkryjeme
a dopečeme do zrůžovění masa. Podáváme se zeleninovým salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat