150-200 g rozdrcených
sušenek, (máslových, zázvorových apod.) ,50 g mletých ořechů ,70 g
másla
na náplň : 500
g tučného tvarohu ,200 g zakysané smetany ,50-70 g moučkového
cukru ,4 vejce, špetka jemně strouhané citronové kůry a šťávy
na ozdobu: 200
g malin ,50 g moučkového cukru ,hrst borůvek
Sušenky rozdrtíme v
plastovém sáčku válečkem nebo v robotu, spojíme s rozpuštěným máslem a mletými
ořechy. Formičky nebo velkou formu vyložíme pečicím papírem a vymastíme máslem.
Směs rozdělíme do formiček a upěchujeme. Asi 10 minut předpečeme v rozehřáté
troubě a necháme vychladnout. Teplotu trouby snížíme na 150-160 stupňů. Na
náplň utřeme tvaroh s cukrem a kysanou smetanou a postupně vmícháme rozšlehaná
vejce, špetku citronové kůry a šťávu a vymícháme v hladký krém. Náplň se nesmí
šlehat moc dlouho, aby v ní nebylo moc vzduchových bublinek. Tvaroh můžeme také nahradit lučinou, žervé nebo plnotučným krémovým sýrem. Krém
rozdělíme do formiček asi 1 cm pod okraj na předpečený vychladlý sušenkový
základ, uhladíme a pečeme bez otvírání trouby asi 25-30 minut. Náplň se zpevní,
ale nesmí se vysušit, musí se při poklepání na formičku lehce chvět. Upečené
koláčky po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout ve formičkách a poté je
překryjeme folií a necháme ztuhnout v lednici, nejméně 1 hodinu. Nožem
namočeným v horké vodě objedeme okraje formiček a obsah překlopíme na talíř a
překlopíme zpět. Koláčky podáváme ozdobené malinami, lehce promísenými s
cukrem, a posypané borůvkami.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
7. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat