Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky.
Sýry ( Niva, Eidam, Gouda ) nakrájíme na kostičky nebo hranolky, pouze nivu
nastrouháme. Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě fazolové lusky. Po 6
minutách fazolky vybereme a propláchneme studenou vodou. Do hrnce s vroucí vodou vložíme těstoviny,
zamícháme a znovu přivedeme do varu. Po 8 minutách těstoviny ochutnáme a musí
být měkké, ale pevné. Uvaření těstoviny scedíme a vsypeme do mísy. Nakrájené
sýry zabalíme do alobalu a v troubě je lehce rozehřejeme. Rozehřejeme je jen na
několik minut, aby změkly. Rajčata a olivy přepůlíme. K těstovinám přidáme
uvařené fazole, olivy, rajčata, petrželku a podle chuti citronovou šťávu, olej,
pepř a sůl. Salát lehce protřepeme vidličkama a necháme vychladnout. Na velkou
salátovou mísu rozložíme listy čekanky, pak na ně navršíme salát, do kterého
jsme opatrně zamíchali mírně rozehřáté sýry.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat