6 porcí kapra, olej, 5 lžic sójové omáčky, šálek vývaru z
masoxu, sklenka dezertního vína, 100 g šunky, 100 g žampiónů, 50 g bambusových
výhonků nebo oloupaná kedlubna, sůl, cukr, citrón, petrželka
Očištěné
a oprané porce kapra s kůží nařízneme několika jemnými řezy. Obalíme ve škrobu
a dáme na 30 minut marinovat do sójové omáčky. Okapané porce na oleji opečeme,
olej zčásti slijeme, podlijeme vývarem, sójovou omáčkou a vínem, přidáme plátky
česneku, nudličky šunky, plátky bambusu a žampiónů. Přidáme špetku zázvoru, glutasolu
a soli. Pod pokličkou dusíme doměkka. Podáváme přelité výpekem s žampióny a
zeleninou, zdobené plátkem citrónu a petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat