http://hospodyne.mojerecepty.sk/2008/07/svestkova-plnena-veprova-panenka-s-nivou/
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. června 2012
Švestková plněná vepřová panenka s Nivou
Den předem si naložíme švestky v rumu. Do
mandlí můžeme vmáčknout oloupané mandle. Naložené švestky smícháme s nasekanou
nivou. Brambory důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a rozložíme na plech. Šalotku
očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory posypeme provensálským koření,
šalotkou a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Špalíky vepřové panenky
rozpůlíme na dva stejné díly - asi 15 cm dlouhé a uděláme doprostřed dlouhým
nožem křížem díru. Do vzniklého otvoru dáme naložené v rumu sušené švestky a
kousky nivy. Panenku zpevníme špejlemi nebo svážeme nití. Osolíme ji a
opepříme. Rozpálíme si pánev s olejem. Na pánev vložíme špalíčky vepřové
panenky a zprudka ji smažíme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Pak panenku
přeložíme do zapékací misky a dopečeme ji v troubě asi 10 minut na 200 °C . Panenku zbavíme nití
či špejlí. Švestkovou plněnou vepřovou panenku podáváme s provensálskými
brambory a šalotkou.
http://hospodyne.mojerecepty.sk/2008/07/svestkova-plnena-veprova-panenka-s-nivou/
http://hospodyne.mojerecepty.sk/2008/07/svestkova-plnena-veprova-panenka-s-nivou/
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat