kuře, 1 kg brambor, 2
velké cibule, 5-7 stroužků česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce
citronové šťávy, drcený kmín, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, koření gyros, sáček
(cca 300 g) mražené zeleniny - baby karotka se zelenými fazolkami
Oloupané, omyté a
osušené brambory nakrájíme na kolečka, promícháme s olejem. Osolíme, okořeníme,
přidáme hořčici, citronovou sťávu, na plátky nakrájený oloupaný česnek a znovu
promícháme. Necháme 30-60 minut odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější
kolečka a rozprostřeme na dno suchého pekáče. Na cibuli rozložíme brambory a
posypeme je mraženou zeleninou. Na povrch naskládáme osolené čtvrtky kuřete a
posypeme gyrosovým kořením. Nepodléváme, cibule a maso pustí dost šťávy.
Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 40 minutách odkryjeme a
ještě asi 20 minut dopečeme doměkka. Porce masa můžeme občas přelít vypečenou
šťávou.
Žádné komentáře:
Okomentovat