100 g květák , sůl , lžíce škrobová moučka , 2 mrkev , lžíce oleje , kari koření, 2 pórek , 3 stroužky česnek , 200 g vařené fazole
Pokud nemáme vařené fazole, uvaříme si normální fazole doměkka. Veškerou zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Pórek nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme, mrkev nakrájíme na kostičky a květák rozebereme na růžičky. Na oleji osmahneme kolečka pórku, česnek a kari. Přidáme květák, mrkev, podlijeme vodou a krátce podusíme. Vmícháme uvařené fazole a dusíme doměkka. Fazolovou směs zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství vody a necháme přejít varem. Fazolové kari osolíme a podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. února 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat