350 g cizrny , 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z citronu, na špičku nože římského kmínu,150 g tahini (sezamová pasta), snítka petrželky, 1/4 salátové okurky, 2 lžíce olivového oleje, 100 g černých oliv
Cizrnu přeložíme do síta a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a najemno rozmixujeme. Česnek rozetřeme se solí. Vmícháme spolu s citronovou šťávou, římským kmínem a tahini do cizrny, osolíme, přikryjeme poklicí a uložíme asi na 30 min. do chladničky. Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.Plátky okurky rozdělíme ozdobně do misek, do středu dáme cizrnovou pastu. Vymáčkneme do ní důlek a pokapeme olejem. Ozdobíme olivami a petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
27. února 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat