250 g čočky, červená paprika, cibule, rajčatový protlak (nebo 2 rajčata), podle chuti: kari, sůl, pepř, olej
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme kari kořením, a po chvilce přidáme propláchnutou a několik hodin namočenou čočku a nakrájenou červenou papriku. Pak podlijeme vodou a podle potřeby přidáme sůl. Vaříme do měkka. Pak přidáme rajčatový protlak (nebo oloupaná čerstvá rajčata nebo rajčata z konzervy) a povaříme ještě 5 minut. Podáváme s vejcem a čerstvým pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat