500 g fazolových lusků, 2 střední rajčata, lžíce petrželky, 2 bílé papriky, svazek jarní cibulky, olej, jíška, vývar, eidam strouhaný, sůl, pepř, bagetky
Fazolové lusky pokrájíme na kousky. Papriky nakrájíme na jemná kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek prolisujeme. Na oleji necháme zpěnit cibulku, vmícháme papriky, fazolky, rajčata a česnek. Směs osolíme, opepříme a restujeme asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vývarem a udusíme do měkka. Šťávu podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a vmícháme usekanou petrželovou nať. Hotové fazolky se zeleninou rozdělíme do misek, posypeme sýrem a podáváme s křupavou bagetou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat