500 g čočky, dle chuti: sůl, pepř, cibule, 150 ml vody, 3 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce octa
Čočku přebereme a důkladně propláchneme. Pak ji vsypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Vodu osolíme a čočku na mírném ohni pod poklicí vaříme do změknutí. Po uvaření čočku scedíme a vývar zachytíme do jiného hrnce. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli. Tu pak poprášíme hl. moukou a za stálého míchání orestujeme a poté zalijeme zachyceným vývarem z čočky a důkladně prošleháme. Do omáčky vmícháme ocet a směs povaříme. Potom vmícháme čočku a dochutíme solí a pepřem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat