200 g červené čočky, 100 g krupice, 2 lžíce olivového oleje, cibule velká, 4 lžíce citr. šťávy, lžička sladké papriky, lžička římského kmínu, svazek máty, petrželky, rajčat. protlak malý, sůl
Do 1/2 l vařící vody přisypte čočku a vařte 15 min. Přidejte krupici a nechte 15 min. odtát. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte ji k čočce a pokapejte cirónem. Vložte koření, mátu, petrželku a protlak. Ze směsi vypracujte tuhé těsto. Vkládejte je 2 lžičkami na pečící papír a ještě 15 min. pečte.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
4. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat