50 dkg hovězího masa předního ,2 lžíce
sádla ,velká cibule, malá plechovka
rajského protlaku , hladká mouka 6 velkých brambor, menší hlávka zelí, mletá
paprika ,kmín ,sůl
Umyté a očištěné maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmažíme dozlatova cibuli s
kmínem a přidáme mletou papriku. Vložíme pokrájené maso, které za občasného
míchání podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme sůl, rajský protlak, zalijeme
vařící vodou tak, aby bylo vše zakryté, a dusíme pod pokličkou. Občas zamícháme
a dolijeme horkou vodou. Změklé maso vyjmeme, základ necháme vysmahnout do
tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Zalijeme
horkou vodou a necháme provařit. Přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na
kostičky a na nudličky nakrájené hlávkové zelí. Vše pak vaříme ještě 20 minut.
Přidáme maso a promícháme. Jako přílohu podáváme chléb, nejlépe tmavý.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat