200 g čočky , 200 g jáhel, velká
cibule ,100 g sádla, nejlépe husího mletý pepř, sůl ,majoránka, drcený kmín
Čočku důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Poté
ji uvaříme do poloměkka a přidáme k ní přebrané, dvakrát vařící vodou spařené
jáhly. Společně dovaříme doměkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a
vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do
směsi čočky a jáhel. Dobře promícháme. Pekáček vymastíme sádlem, naplníme
připraveným prejtem a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C. Příloha
: chléb nebo bílé pečivo, nakládaná zelenina.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat