800 g den předem uvařených a
oloupaných brambor ,300 – 400 g hladké mouky, podle škrobnatosti brambor, 2
vejce, 100 g vepřového škvařeného sádla, 200 g švestkových povidel (voda nebo
rum na případné rozředění), 100 g mletého máku, 50 g moučkového cukru, sůl, hladká
mouka na podsypávání
Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto, z něhož
vytvarujeme šišky. Ty rozdělíme na stejně velké části, ručně vypracujeme placičky
a ty vyválíme jako tenké placky. Ihned pečeme nasucho na rozpálené teflonové
pánvi nebo plotně z obou stran, až se na nich dělají puchýřky. Jakmile je
sundáme z pánve, potřeme rozpuštěným horkým sádlem, namažeme švestkovými
povidly (pokud jsou hustá a nejdou rozetřít, zřeďte je vlažnou vodou nebo
kapkou rumu) a posypeme jemně umletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.
Placky můžeme zabalit jako palačinky nebo podle krajových zvyklostí přeložit
dvakrát na půl, takže vznikne tvar taštičky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2012
Bramborové placky s povidly a s mákem / patenty /
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat