750 g brambor, 350 g uzeného masa nebo šunky, 1–2 vejce, 300 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, 200 g vepřového sádla, sůl ,mletý pepř, kmín 4-6 stroužků česneku , majoránka
na česnekovou omáčku : 50 g hladké mouky, 50 g másla, 500 ml vývaru z kostí nebo vody, 10 stroužků česneku, sůl
Syrové brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle. Poté z nich odstraníme přebytečnou vodu a přelijeme je ohřátým mlékem. Přidáme vejce, mouku, na kostičky nakrájené uzené maso nebo šunku, majoránku a prolisovaný česnek. Opepříme a osolíme. Vše dobře promícháme. V lívanečníku na rozpáleném sádle smažíme po obou stranách malé bramboráčky. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání podléváme vývarem. Vzniklou hustou omáčku osolíme a přidáme do ní na silnější plátky nakrájený česnek. Pomalu vaříme ještě asi 15 minut. Na jednu porci budete potřebovat pět až šest bramboráků, před podáváním přelitých česnekovou omáčkou. na česnekovou omáčku : 50 g hladké mouky, 50 g másla, 500 ml vývaru z kostí nebo vody, 10 stroužků česneku, sůl
Žádné komentáře:
Okomentovat