400 g bílých fazolí, 100 g mrkve, 100 g petržele, 100 g celeru, cibule, 3 stroužky česneku ,4 bobkové listy, snítka tymiánu, malá brambora 20 g másla, mletý pepř, sůl ,trochu vinného nebo jablečného octa, velká cibule, olej na smažení, 4 vejce
Opláchnuté bílé fazole necháme 24 hodin namočené, poté dáme pozvolna vařit s očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninou, bobkovým listem a tymiánem. Až budou fazole téměř měkké, nastrouháme do nich bramboru, která nám vše pěkně zahustí a provaříme alespoň 5 minut. Na závěr zjemníme máslem, ochutíme pepřem, solí a octem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme v oleji dozlatova, vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku a ozdobíme. Podáváme se sázeným vejcem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
24. dubna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat