Vepřovou kýtu otřeme vlhkým ubrouskem,
přes vlákno ji nakrájíme na 4 tenké plátky, které dobře naklepeme a osolíme.
Vepřovou plec společně s kmínem pomeleme na strojku, osolíme, přidáme mletou
papriku, smetanu a dobře promícháme. Nádivku rozdělíme na osm dílů. Na
připravené plátky kýty dáme vždy dvě dávky náplně, které klademe co nejblíže k
okrajům tak, abychom je mohli dobře stočit proti sobě ke středu plátku. Takto
připravené „naháče" vložíme do sádlem vymazané nádoby těsně vedle sebe,
aby při pečení zůstal zachován jejich tvar. V rozpálené troubě zapékáme asi 5
minut při 250 °C, potom zmírníme na 180 °C, maso podlijeme vývarem a pečeme
dozlatova. V průběhu pečení maso obrátíme. Průběžně poléváme vypečenou šťávou a
podle potřeby podléváme vývarem. Příloha: vařené brambory, bramborové placky,
bramboráčky, bramborové knedlíky, saláty z čerstvé nebo nakládané zeleniny.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2012
Naháč z Vysočiny
600 g vepřové kýty, 200 g vepřové plece ,100
ml smetany, kmín, sladká paprika, sůl ,60 g vepřového sádla ,200 ml vývaru
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat