6 velkých brambor, 300 g
pohanky, 4 vejce ,smetana ,sádlo, sůl, pepř ,majoránka ,zelená petrželka ,na
posyp slanina (brynza, ovčí sýr)
Brambory uvaříme v osolené vodě do polotuha, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Pohanku opláchneme, nasypeme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem (asi
2 min.) a vložíme pod peřinu na půl hodiny. Následně smícháme s bramborem,
vložíme do sádlem vymazaného pekáče, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme
majoránku a petrželku a necháme zapéct na 250 oC asi 15 minut. Zalijeme
osolenými rozšlehanými vejci se smetanou a pečeme dalších 20 minut při 200 C.
Osmažíme slaninu a porci posypeme (můžeme také brynzou nebo ovčím sýrem).
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat