120 g chlebového kvásku , 40 g másla nebo
sádla , hrst sušených hub (nejlepší je směs) , 300 g brambor , středně velká
cibule, 900 ml vody , 200 ml mléka , 2 vejce, sůl ,kmín
Chlebový kvásek zředíme malým množstvím vlažné vody a necháme několik hodin,
nejlépe přes noc, vykynout. Houby s kmínem vložíme do hrnce, přidáme oloupané,
omyté a na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme vodu, osolíme a uvaříme
doměkka. Poté přidáme vykynutý kvásek a povaříme. Na másle nebo sádle osmažíme
drobně nakrájenou cibuli a přisypeme ji do polévky. Nachystáme si řídká míchaná
vajíčka, která servírujeme přímo do talířů nebo je vložíme do polévky. Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat