250 g vepřového bůčku (popř. hotových škvarků), 500-600 g syrových brambor, 250-300 g vařených brambor (z minulého dne), 1-2 vejce, 200 g hrubé mouky, 300 g sterilovaného červeného zelí, středně velká cibule, kmín, cukr, ocet, sůl
Vepřový bůček nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Mírně podlijeme vodou a zvolna škvaříme. Vařené i syrové oškrábané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Zamícháme a pomocí lžíce tvoříme noky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě. Když jsou škvarky téměř zlatavé, přidáme najemno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme červené sterilované zelí, kmín, sůl, cukr a podle potřeby dochutíme octem. Uvařené noky,chlupaté knedlíky, vložíme do této směsi a krátce prohřejeme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
24. dubna 2012
Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat