400 g hladké mouky ,15 g
droždí, 150 ml smetany, 20-30 g cukru ,50 g másla ,vejce ,sůl ,mouka na vyválení
na náplň : 300 g hrušek, 3-4 lžíce cukru ,měkký tvaroh, 200 ml kysané smetany, práškový cukr
Do mísy přesejeme mouku, do které uděláme důlek. Vložíme do něj rozdrobené
droždí, cukr a zalijeme částí vlažné smetany. Dáme na teplé místo lehce
nakynout. Poté přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a zůstatek nahřáté smetany.
Dobře vypracujeme na hladké vláčné těsto. Nádobu přikryjeme utěrkou a opět dáme
na teplé místo dostatečně vykynout. Poté těsto na pomoučeném válu rozdělíme na
12 dílů, které zakulatíme a vytvarujeme na placky. Necháme je opět krátce
vykynout a v troubě na pečicím plechu po obou stranách opečeme. Vdolky pak
doplníme rozvařenými hruškami s cukrem, posypeme tvarohem a přelijeme kysanou
smetanou. Podle chuti posypeme práškovým cukrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat