80 g krup, 2 lžíce sádla, malá
cibule ,800 ml vody nebo vývaru z vepřových kostí , 3 stroužky česneku ,mletý
pepř ,majoránka ,drcený kmín, zázvor, sůl ,petrželka nebo libeček
Propláchnuté kroupy vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. V
kastrolu na sádle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, ke které přidáme
česnek utřený se solí, majoránku, kmín a zázvor. Nakonec vložíme uvařené
kroupy, zalijeme vodou nebo vývarem z vepřových kostí a povaříme. Před
podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí či libečkem. K této polévce se
výborně hodí čerstvý chléb.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat