250 g hladké mouky, 2 žloutky,
lžíce práškového cukru, 200 g tuku na smažení trochu mléka, špetka prášku do
pečiva sůl
Zpracujeme mouku se žloutky, špetkou soli, s práškem do pečiva a cukrem. Podle
tuhosti těsta můžeme přidat trochu mléka. Podle potřeby zasypáváme moukou a
těsto propracováváme, až je hladké a nelepivé. Necháme asi hodinu v chladu
odpočinout. Na vále vyválíme tenkou placku, nakrájíme rádýlkem čtverečky nebo
trojhránky a smažíme v rozpáleném tuku. Necháme okapat, pocukrujeme a podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat