1 200 g skopového nebo jehněčího masa s
kostí (krk, žebra), 2 lžíce oleje ,větší cibule ,1-2 feferonky ,sůl ,8 stroužků česneku, majoránka, bobkový list ,celé nové
koření, celý pepř sladká paprika ,lžíce rajského protlaku ,1,5 l vody ,středně
velká mrkev ,kořenová petržel ,malý celer ,200 g květáku, 200 g kapusty ,500 g
brambor ,pórek
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a
zalijeme trochou vody, aby nezhořkla. Přidáme bobkový list, nové koření, celý
pepř, majoránku, utřený česnek, rajčatový protlak a feferonku. Osolíme a
zalijeme zbytkem vody. Vložíme maso nasekané i s kostmi na menší kousky. Vaříme
asi hodinu, dokud maso není téměř měkké, a pak přidáme očištěnou a nakrájenou
zeleninu a brambory. Vše dovaříme doměkka. Před dokončením vsypeme do guláše
najemno nakrájený pórek. Příloha: chléb nebo bílé pečivo.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat