1 kg kuřete, cibule nebo několik mladých cibulek, lžička mletého zázvoru, 0,5 lžičky mleté skořice nebo asi 4 cm dlouhý kousek celé skořice, 3 lžíce sójové omáčky, 1 ks chilli paprička nebo špetka mletého chilli, 3 lžíce desertního vína, lžička moučkového cukru, sušené houby, 3 kedlubny (mladé kousky i s lístky), olej, šálek vývaru, lžička škrobové moučky rozmíchané v šálku vody, sůl, špetka glutasolu
Kuře rozdělíme na 8-12 kousků. Cibuli drobně rozkrájíme a v misce smícháme se skořicí, zázvorem, sójovou omáčkou, pálivou paprikou, vínem a cukrem. Směs promícháme a naložíme do ní kousky kuřete alespoň na půl, lépe na 2 hodiny. Trochu sušených hub namočíme do vody.Když se kuře uleží a houby nabobtnají, rozpálíme na hlubší pánvi olej a opékáme v něm ze všech stran okapané kousky kuřete dozlatova. Potom podlejeme vývarem, přidáme máčené houby, zbytek směsi, v níž bylo naloženo kuře a dusíme, až je kuře měkké. Mezitím nakrájíme kedlubny na nudličky, usekáme jejich mladé listy a přidáme ke kuřeti.Vyjmeme celou skořici. Ještě chvíli podusíme a zalijeme škrobovou moučkou (Solamyl, Maizena) rozmíchanou v šálku vody. Jakmile šťáva zhoustne, dále nevaříme. Příloha: vařená rýže nebo vlasové nudle, hlávkový salát.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat