500
g polohrubé mouky, 0,5 až 1 kypřící prášek, 1 - 2 vejce,600 ml acidofilního mléka,špetka soli a lžíce cukru, špetka citronové kůry,olej na smažení, 150 g meruňkového džemu, 600 g čerstvého ovoce (kiwi, borůvky, jahody, broskve), hrst jemně posekaných pistáciových oříšků,trocha cukru moučka na poprášení
V
míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme vejce, sůl a za
stálého míchání přiléváme mléko, až vytvoříme hustší hladké těstíčko.Rozpálíme si lívanečník nebo menší nepřilnavou pánev, vytřeme ji olejem a
pomocí lžíce nebo malé naběračky tvoříme kulaté lívanečky, které pečeme z obou
stran do zlatova. Lívance potřeme meruňkovým džemem, ozdobíme kousky čerstvého
ovoce, poprášíme moučkovým cukrem a posypeme nasekanými pistáciovými oříšky. Můžeme je ozdobit čerstvými lístky máty nebo meduňky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat