150 g červené čočky,500 ml zeleninového vývaru,šťávu z citronu, 3 lžíce olivového oleje,mořskou sůl,mletý černý pepř, stroužek česneku,cibuli,4 rajčata,řeřichu
Čočku povaříme v zeleninovém vývaru, než změkne. Pak ji slijeme.Smícháme citronovou šťávu a olivový olej. Okořeníme solí a pepřem. Přidáme protlačený česnek. Teplou čočku smícháme s dresinkem a necháme odležet.Cibuli nakrájíme na malé kostičky, rajčata na plátky. Omyjeme řeřichu. Nakonec všechny přísady promícháme. Salát servírujeme vlažný nebo studený.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat