na piškot : 4 vajíčka, 70 g polohr.mouky,70 g moučkového cukru
na krém: 200 g zakysané smetany, Rama cremefine na šlehání( může být i
jiná šlehačka), 3 PL moučkového cukru (nemusí bít), a na ochucení může být i
nemusí vaječný koňak. A na polití 60 g čokolády na vaření
Na piškot si vyšleháme nejdříve sníh z bílků. Pak přišleháme
žloutky a přidáme cukr s moukou.Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem
(papír potřeme máslem,aby se nám pěkně odlouplo) a upečeme při 180C asi 10
minut.Mezitím si připravíme krém - nejdříve si odlijeme bokem 2 lžíce
šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme a do ní přidáme zakysanou smetanu
smíchanou se 3 lžícemi cukru. Vyšleháme v krém,který můžeme ochutit vaječným
koňakem. Vychladlý piškot podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy. Jeden pruh
piškotu potřeme 1/3 krému,přiložíme druhý pruh,ten opět namažeme krémem,dáme
třetí pruh a povrch potřeme zase krémem a i boky. Pak si rozpustíme čokoládu s
trochou šlehačky,co jsme měli bokem, můžeme přilít i trošku mléka. Nalijeme na
krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Pak dáme do ledničky 3 hodiny
ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat