400 g vepřové kýty, lžička škrobové moučky, sůl, bílek, 50 g mandlí, 4 žampióny,100 g bambusových výhonků, 3 lžíce rostlinného oleje, paprika, pórek, 2 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru, špetka pálivé papriky
zálivka: 2 lžíce vína, lžička škrobové moučky, lžička sójové omáčky, špetkaglutasolu, 1/2 dl vývaru
Libové maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s rozšlehaným bílkem a škrobovou moučkou, lehce osolíme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme papriku na kostičky,pórek, žampióny, bambusové výhonky (nebo kedlubnu) a česnek na plátky.Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky masa, rychle opečeme ze všech stran, vsypeme opražené mandle, osmahneme. Přidáme papriku, žampióny, pór a česnek, promícháme, opečeme, okořeníme zázvorem a paprikou a zalijeme zálivkou. Podusíme několik minut za stálého míchání. Příloha : rýže
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat