vepřová
kýta /dle strávníků/ , 0,5 kg cibule, strouhanka, 2 vejce ,2 smetany ke
šlehání, sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku
do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do
rozpáleného oleje a prudce z obou stran osmahneme. Plech si vymažeme /stačí
lehounce/, poklademe půlkou nakrájené cibule /krájíme na kolečka/, na cibuli
klademe osmahnuté maso, zasypeme druhou půlkou cibule, přidáme sterilizovanou
kapii, vše zalejeme šlehačkou a zapékáme v troubě cca 30 minut při 180
stupních.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat