1 kg vykostěné vepřové pečeně vcelku,250 ml jablečné šťávy, větvička čerstvé šalvěje nebo lžíce sušené,2 lžíce olivového oleje, sůl, šťáva z citronu,lžička drceného pepře,lžička semínek hořčice, lžíce dijonské hořčice,4 jablka,4 červené cibule
V
misce prošleháme jablečnou šťávu, polovinu oleje, pepř a lístky šalvěje. Maso
omyjeme, osušíme a vložíme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou, přidáme
oloupané a do kříže naříznuté cibule, přikryjeme a necháme 6 hodin marinovat,
nejlépe do druhého dne. Troubu předehřejeme na 160-180 °C. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a osolíme.
V pekáči rozehřejeme zbylý olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme
zbylou marinádu i s cibulí, maso obložíme jablky, kterým jsme seřízli vršek
jako čepičku a vykoupali je v marinádě. Povrch pečeně potřeme hořčicí a
posypeme hořčičnými semínky. Pečeme asi hodinu a během pečení přeléváme maso
vypečenou šťávou, popřípadě trochou vody nebo jablečné šťávy.Po
upečení chuť šťávy doladíme solí, cukrem nebo citronovou šťávou. Hotovou pečeni
necháme asi 10-15 minut pod poklicí odpočívat a pak krájíme na jednotlivé porce
přes vlákna.Podáváme s upečeným jablkem, cibulí a přelité šťávou s rýží nebo pečenými
bramborami.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat