250 g vepřové kýty (plec), špetka soli, vejce, lžička škrobové moučky, 250 g vepřových jater (vepřová, telecí, drůbeží), lžička škrobové moučky, 3 lžíce vepřového sádla, 150 g zelí nebo paprik, sójových výhonků, 2 stroužky česneku, feferonka nebo lžička chilli,
zálivka: 2 lžíce desertního vína, lžíce sójové omáčky, špetka moučkového cukru,špetka glutasolu nebo lžička vegety, 50 g sušených hub, šálek vývaru (voda)
Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky (asi 3 mm silné) po vlákně a překrojíme na kousky o velikosti sousta. V misce je promícháme s rozšlehaným vejcem a s máčeným škrobem, mírně osolíme a necháme chvilku odležet. Játra nakrájíme podobně a v jiné misce smícháme se škrobovou moučkou. Zelí jemně nakrájíme, spaříme vroucí vodou a dáme okapat. Česnek nakrájíme na plátky, stejně tak pálivou papriku. Připravíme si do hrnku zálivku z uvedených přísad.Na hlubší pánvi rozpálíme sádlo, opečeme nejprve vepřové plátky z obou stran, vyjmeme a dáme zatím stranou, pak opečeme plátky jater, nakonec spařené zelí. Vrátíme na pánev osmažené vepřové maso a játra, přidáme pálivou papriku a česnek a zalijeme vše připravenou zálivkou. Podusíme na mírném ohni několik minut. Zakápneme červeným olejem (olej s pálivou paprikou).
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
13. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat